Egentligen tycker jag inte om ordet meal prep, haha låter så jäkla töntigt, brukar bara säga att jag lagar matlåda eller matlådor, att man bara försöker få det att låta mycket coolare än det är. Sant kanske?
Tänkte bara dela med mig när jag gör några förberedelser gällande en maträtt jag fått hang up på just nu. Ja jag är en sån person som kan äta samma lunch i flera dagar, så länge jag inte behöver äta samma sak till middag också. haha.

MEN, såhär gör jag, jag gjorde bara 2 lådor för kommande luncher så jag har det klart, lättare att bara ta fram och värma på eller när man är i väg eller är i skolan.
Det jag lagade till dessa 2 lådor är kyckling i fajita mix med ugnspotatis. Här kommer receptet:


Börjar med att skiva potatisen i klyftor (sköljer av men behåller skalet på), olivolja ringlas över tillsammans med salt, svartpeppar och timjan. För att toppa det hade jag även 2 vitlöksklyftor över. SVINGOTT. Sen hade jag dom i ugnen tills dom blev krispiga. Jag gillar verkligen när potatisen är mer krispig än mjuk.

Självklart måste ett avsnitt av vänner gå medan man lagar mat..

Skivar kycklingen i små bitar, steker tills de är genom stekta och har över fajitamixen. Dela upp jämt i matlådorna eller efter hur mycket du ska eller bör äta.


Identifierar mig lite till Håkan bråkan just nu.. POTATIS (emoji med hjärtögon)


Kycklingen ligger där under haha, men det syns knappt, delar i lådorna.

idag fick jag även infall att koka brysselkål, många har broccoli, sojabönor eller liknande men jag tycker det är så mycket mer smak i detta just nu så har en liten period då jag äter massor med brysselkål. mums.


Sen när jag serverar brukar det se ut såhär, öser på med mer sallad eller grönsaker vi har hemma. Så gott och nyttigt.

4+